Turbo-Center Hasselt richt zich vooral op turbo service, koppeling service, reparaties, onderhoud en APK van alle merken en typen personenauto’s, lichte bedrijfsauto’s. Zowel particuliere en zakelijke rijders kunnen bij ons terecht voor.

Bekijk hieronder alle onze diensten

 

 • <

  Erkend

  TURBO SERVICE

  Turbo-Center Hasselt biedt permanent een ruim assortiment nieuwe originele turbo’s voor diverse merken en modellen.
  Bij ons krijgt u ook de professionele ruilservice voor defecte turbo’s.

  Wij kunnen u turbo's leveren van de navolgende merken:
  Garrett, Holset Turbocharger, Schwitzer, IHI Turbocharger, Mitsubishi, KKK Turbo's.

   
 • <

  Hoogst gewaardeerde

  CHIPTUNING & SOFTWARE

  Chiptuning is het herprogrammeren van de software die de motor van de wagen aanstuurt. Hier beginnen we steeds vanuit de originele software die zich in de wagen bevindt. Wij plaatsen geen vooraf geprogrammeerde software van vergelijkbare types.

  Wij onderscheiden twee types chiptuning: Performance en Economic. Onze software optimalisatie en individuele instellingen zorgen voor de ideale rijbeleving.

   
 • <

  Nauwkeurig

  STORINGSDIAGNOSE

  Uw auto geeft een storing aan en u weet niet wat er aan de hand is? Maak zo snel mogelijk een afspraak voor een professionele autodiagnose om de motorschade te voorkomen.
  Moderne auto’s hebben een elektronisch geheugen dat een storing of defect automatisch registreert. De diagnoseapparatuur van Turbo-Center Hasselt kan daardoor. Hier beschikken we over de modernste diagnoseapparatuur DELPHI en WOW en zeer goed opgeleide vakkundige monteurs. Hierdoor helpen wij u bij een storing of foutmelding snel weer op weg!

   
 • <

  Vakkundige

  REPARATIE & ONDERHOUD

  Wij kunnen alle merken personen en lichte bedrijfswagens onderhouden en repareren tegen een zeer aantrekkelijk uurtarief € 40,00 excl. 21 % BTW. Wij gebruiken alleen originele en eerste klas merk onderdelen. Onze mekaniekers zijn zeer ervaren en volgen regelmatig bijscholingen,en hebben de beschikking over geavanceerde apparatuur. Bij Turbo-Center Hasselt krijgt u altijd een onafhankelijk advies wat betreft reparaties of onderhoudsbeurten. Bij ons bent u daarnaast verzekerd van 6 maanden BOVAG garantie op alle reparaties die wij uitvoeren, wat betekent dat u met een gerust hart de weg op kan.

   
 • <

  Groot belang van

  REGULIER ONDERHOUD

  Wij adviseren ook uw auto regelmatig te controleren en het reguliere onderhoud zoals de grote en de kleine beurt op tijd uit te laten voeren. Daardoor kunnen defecten vroegtijdig worden herkend en verholpen. Op deze manier bent u er zeker van dat u altijd met een technisch en veilig perfect voertuig onderweg bent. Hierbij is de controle van het remsysteem, banden, verlichting, airbags, accu, de motor zelf en andere belangrijke systemen noodzakelijk is. Daarnaast wordt uiteraard de olie ververst en zullen alle filters vervangen worden. De vloeistoffen zoals koelvloeistof en ruitenwisservloeistof worden evenals de remvloeistof gecontroleerd en eventueel bijgevuld of ververst.

   

  De onderhoudsintervallen, dus het aantal kilometers tot de kleine beurt zijn tussen de 10.000 en 20.000 kilometer. Het aantal kilometers tot de grote beurt zijn tussen de 20.000 en 30.000 kilometer.

 • <

  Preventief

  DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN

  Turbo-Center Hasselt vervangt Uw distributiriem tegen een scherpe prijs en doet dit met de professionaliteit van de merk dealer. De distributieriem is een getande riem die zorgt dat de krukas de nokkenas aandrijft. De distributieriem van een auto slijt en gaat na een vastgesteld aantal kilometers/draaiuren snel in kwaliteit achteruit en kan dan ongemerkt breken of scheuren. Vaak wordt de distributieriem per set (distributieriem, spanrollen en omkeerrollen) vervangen omdat dit kostenefficiënter is. Veelal wordt tegelijkertijd ook de waterpomp (koelvloeistofpomp) en de koelvloeistof vervangen om dubbele reparatiekosten te voorkomen.

   

  De interval van een distributiriem verschilt per merk, model en bouwjaar van de auto. Met fabrieksgegevens van ieder merk en type auto vervangen we Uw distributieriem altijd op het juiste vervangingsmoment.

 • Algemeen Auto Keuring. indien u dit wenst, kunnen wij in uw plaats naar de autokeuring gaan.
 • <

  !!!welke!!!

  ACCU SERVICE

  De accu levert stroom voor de elektrische functies van de auto (lichten, ruitenwissers, radio, verwarming, etc..), maar ook voor de startmotor. De accu werkt eigenlijk als een chemische batterij die tijdens het rijden wordt opgeladen door de dynamo.

  Er komt een moment (gemiddeld na 5 jaar) dat de accu niet meer genoeg stroom kan vasthouden om de auto te starten. Indien je met je auto enkel korte stukken rijdt, zal de vervanging eerder plaatsvinden. Tijdens korte ritten wordt veel energie gevraagd en krijgt de accu te weinig tijd om weer op te laden.

   

  Komt de motor van Uw auto slecht op gang? Turbo-Center werkt altijd tegen scherpe prijzen dus voor een voordelige accu vervanging komt U gerust naar ons in Hasselt.

 • <

  !!!welke!!!

  AIRCO SERVICE

  Een airco is niet onderhoudsvrij. Per jaar verliest een airco gemiddeld tot 10% koudemiddel. Dit middel zorgt, naast koeling, voor smering van de airco. Door gebrek aan voldoende smering van het systeem tijdens maximale prestatie in warme maanden, kan ernstige schade aan het systeem ontstaan.
  Om uw aircosysteem optimaal werkend te houden is regelmatige controle in een professionele werkplaats noodzakelijk. De vakkundige monteurs van Turbo-Center Hasselt kunnen voor U het aircosystemen controleren, testen op lekkage, repareren en/of afvullen en vacumeren.

   

  In de zomermaanden houdt de airco uw auto lekker koel en in de winter voorkomt het dat de ruiten beslaan. De airco-onderhoudsbeurt bestaat uit: Legen system, Vacumeren, Lek en Druktest, Diagnose stellen, Hervullen.

 • <

  Betrouwbaar

  BANDEN SERVICE

  Ook voor een goed set nieuwe en gebruikte banden bent u bij Turbo-Center Hasselt aan het juiste adres! Afhankelijk van het merk, de maat en de profieldiepte bieden wij alle merken en typen banden tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Bij ons kunt U band repareren, wisselen of nieuwe monteren incl. balanceren.

  Bekijk hiervoor zeker regelmatig onze acties! Heeft u nieuwe banden nodig? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs voor prijsinformatie. Laat altijd beide banden op een as (voor of achter dus) tegelijk vervangen!

   
 • <

  !!!welke!!!

  KOPPELING SERVICE

  Een koppeling is de verbinding tussen de motor en de versnellingsbak en maakt het mogelijk om te schakelen. Simpel gezegd met behulp van de koppeling wordt het contact tussen de motor en de wielen gelegd. Een versleten koppeling kenmerkt zich vaak door slippen, of de auto niet meer vanuit stilstand kan weggereden worden en het normaal schakelen wordt onmogelijk. Wij kunnen een probleem aan het koppelingssysteem voor U repareren en kunnen Uw versleten of kapotte koppeling vervangen. Dagelijks voeren we dit soort reparaties uit waardoor we koppeling en drukgroep reparaties of vervangingen voor gunstige prijzen kunnen aanbieden.

   
 • <

  !!!welke!!!

  REMSYSTEEM SERVICE

  Remmen slijten afhankelijk van uw rijgedrag en moeten tijdig worden vervangen. Bij versleten remblokken zal bijvoorbeeld het metalen plaatje van het remblok de remschijf tijdens het remmen raken. Hierdoor remt de auto gevaarlijk slecht en rijd je de (stukken duurdere) remschijven in korte tijd volledig kapot.

  Het tijdig vervangen van remblokken zorgt er dus voor dat je remschijven (en kosten) spaart. Versleten remmen kun je herkennen aan een sterk schurend geluid, het toenemen van de remafstand en een veranderend pedaalgevoel.

   

  Bij Turbo-Center Hasselt kunt U vervangen Uw remblokken en eventueel remschijven. Wij hanteren originele kwaliteit tegen zeer scherpe tarieven.

 • <

  !!!welke!!!

  UITLATEN SERVICE

  De uitlaat van Uw auto bestaat uit meerdere delen, denk er aan een voorpijp, een spruitstuk, een flexibel deel, een tussenpijp, een tussen of achter demper, een katalysator en bij moderne dieselmotoren vaak een roetfilter. De uitlaat van Uw auto is ook gevoelig voor slijtage. De delen van de uitlaat hangen dag in dag uit in weer, wind en regen. Hierdoor kan het zijn dat de uitlaat gaat roesten, lek raakt of zelfs afbreekt.

  Turbo-Center Hasselt zorgt voor een correcte en snelle diagnose, reparatie of vervanging van of aan de uitlaat van Uw auto.

   

  Een lekkende uitlaat moet worden vervangen. Een lek zorgt ervoor dat het uitlaatvolume stijgt. De uitlaat moet gasdicht zijn, anders kan er uitlaatgas in het interieur komen. Bij de APK wordt je auto hierop afgekeurd.

 • Hier kunt u alles bekijken over Verkoop & Overname

 

WANNEER U ONS BELT, KRIJGT U DIRECT EEN ANTWOORD OP UW VRAGEN, - OF HET GEWENSTE TYPE OP VOORRAAD IS, NIEUW OF GEREVISEERD, DE HOEVEELHEID, DE PRIJS, DE LEVERTIJD.

U KUNT UW BESTELLING OF ONDERDEEL BIJ ONS PLAATSEN, VERVANGEN OF REPAREREN.
IN VRIJWEL ALLE GEVALLEN ZORGT TURBO-CENTER HASSELT ERVOOR.
DE KWALITEIT IS GEGARANDEERD, DE SERVICE OOK.